Brandskyddstape ©

KBS INTUFLEX™


KBS INTUFLEX™ är ett flexibelt svällande brandskyddsband/tejp. Det aktiva materialet i produkten (Intuflex 957) ingår i en rad olika produkter och expanderar ca 20 ggr  vid brandpåverkan. KBS INTUFLEX™ används och rekommenderas som effektiv brandisoleringar för många olika behov. Nämnas kan byggelement,  fönster, takspalter, dörrar,  genomföringar, tilläggsisolering av befintliga brännbara isoleringar, inklädnad av pumpar, lindning av metallrör m.m. KBS INTUFLEX™ rekommenderas också för isolering av eldosor, kopplingslådor, centraler och vägguttag m.m. Produkten leveras med olika bredd och kan lätt kan anpassas till respektive skyddsobjekt. KBS INTUFLEX™ är t.ex brandprovad för brandtätning av plaströrsgenomföringar (upp till brandteknisk klass EI 120 och Ø 125 mm).

Brandskyddstejp ©

KBS INTUFLEX™ levereras som brandskyddsband, brandtejp eller som måttbeställda formdetaljer t.ex för olika inbyggnadsgeometrier. Det är alltså möjligt att erhålla produkten med självhäftande baksida. Produkten består av en vattenbeständig epoxyharts med svällande och flamskyddande komponenter. KBS INTUFLEX™ är halogenfri och innehåller inga fibrer. Möjliga leveransmått är:
Bredd (mm): 5-300 (variabel)
Längd/st (mm): 2000
Tjocklek (mm): 2,0-3,0 (standard 2,5 mm)

Pipeseal-W-1.jpg (12823 bytes) ©
Fig. brandtätat plastör

Det aktiva materialet (Intuflex 957) som är tillverkningskontrollerat ingår också i produkterna  KBS PIPESEAL W™ och KBS PIPESEAL EU™. Båda dessa produkter är brandklassade enligt EN 13501-2.
MER INFORMATIO
N

Datablad
Dokument

 

Kompletterande sidor
Brandtätningtejp/band -plaströr

 


Kontakta oss
031-7851890
E-post


© Copyright KBS BRANDSKYDD AB 031-7851890
2017-04-05 - Nääs Fabriker - Tollered
© Innehållet på denna hemsida är egendom tillhörande KBS BRANDSKYDD AB